четвъртък, 8 септември 2016 г.

Варна, та Варна!



Добро утро, деца на Земя, подмината от наводнения!
Варна, та Варна!
Не разбраха, че Бургас е градът с най-много кликове!

Снощи с Гешче, след като лишени от прародителски права се видяхме без интензивно наместване на времето, което странно се разтегли, решихме да не правим безкрайни цикли, ами отидохме да видим какво е туй, което свети на пристанището вдясно.


Оказа се една (според Гешче) сонда, която се извисява на нивото на 2/3 от данъчното, но не толкоз зловещо. Оказа се, че Влаковете са тръгнали, Гарата Функционира, а по Главната се движат пътници от последния влак с куфари с колелца след тях - адски романтично ми се видя!

Децата, викам си, са лишени от една емоция - пътуването с влак в усамотението на купе от 6-8 души, в които понякога има само 1, понякога 12 седящи. Нямат шанс да мечтаят да посетят роднини в другия край на БГ след 8 часов път, защото максималният път в часове е около 3 часа и половина.

Бургас е изпразнен - както от хора, така и от съдържание. Вървим си по Главната и гледаме старите уютни кафета с премяна на магазини, все бутик от Илиенци, и надписи бяло-върху-черно-светещо и по-семплите черно-върху-бяло. И едни магазини, превърнати в Аптека - точно вдясно от Кино Септември, което не знам какво е вече. В 21:43 по улиците тук-таме има някакви хора, чийто брой съотнесен към няколкостотинхилядите, очаквано постоянно нощуващи тук, са мизерно малко. (Ужасна клавиатура!)

Гърците яко ги е заляло! Но тях по принцип или ги люлее или ги залива.

Сега, както си се разписах, се чудя що си губя времето, ми не седна да посвърша малко работа, дето я обещах, после ме е яд, че Вентилаторът на Великото устройство сдаде багажа, и ме е страх Централната нервна система на Устройството да не сдаде багажа, щото ефектът ще е пагубен за психическото ми равновесие, което е, ясно, поопънато като третото пране.

Лек ден! И ... по перваза, че има повече адреналин ! :))

Няма коментари:

Публикуване на коментар