неделя, 4 септември 2016 г.

По обяд беше тъй:



По обяд беше тъй:

Слушахме мъдростите на Жан Маре от Голямо Смехурково:


(1) Дренките сега са червено стипчиви. Трябва да станат вишнево сладки, (и логика паянт) защото дрянът е първото дърво, което цъфти, и последното, което узрява.


(2) На бъзака се слага захар и става ракия. Бъзак е онова черното, което мирише гадно!


М'дам! Вече съм по-напред с мат'риала от другите селянки, и идват за съвет как се обработва бъзак за ... болест.


Тук, в затънтеното, нейде между двете цивилизации и на пътя на мигрантите и берачите на метла, всичко е в едно друго време и е в ортогонална проекция и с пряко приложение на отрицание на отрицанието.


/* гадовете от ФБ се опитват да вкарат редактор, и да си вземат беля на главата, но не се давам! */


Ако искаш да кажеш, че нещо е за здраве и имуностимулатор, това звучи респективно така: за болести и "за моя мъж (забравих му името) ще стане ли ... Някак си се чудех как съм започнала да ги закъдрям от просто с наслагване към сложно, та си давам сметка, че е от сушата и комшиите.


И понеже (... на дърво) гледат, че след дългия ден, в който вместо да работим гледаме компютрите, после вървим със стъклени чаши и се взираме във водата, която полива доматите и после употребяваме по 6 малки, а Геша изглежда много даже прилично на фона на наборите му, които се оказват 15 години по-стари, че и зеленчуците ни най-окичени са станали, че и чак едно "какво-какво" (салвия) завъдихме, то въпросите и начина ни на живот са обект на изследване освен от кокошките, които преравят боклука и от комшиите.


В Голямо Смехурково всички са комшии, а от единия до другия край е около 3 километра.


... и да си призная, изсипах една тенджера с леща на улицата, там където пасат кокошките, за да не изтровя семейството, но това е въпрос на трактат за разликата между магданоз-гигант и млад балдара ...


Хайде! Че стана време за взиране във водата :)


Глас от двора "казах, че като се прави един проект компютърен, говорим за тук нещата по къщата по принцип, .... така ли е?!" ...


слизам, че става дебела работата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар