вторник, 5 май 2009 г.

Лападник

Лападникът е манджа, която можеш да споделиш само с онези приятeли и близки, които са толкова изискани, колкото е пресният чесън със сирене и пре(и)печена филия.

Непосветените наричат лападника Баница с лапад

Продукти
Кори
Почистен от дръжките пресен лапад - не използвайте пихтиести консерви - се попарва о и се накълчцва на ситно.
1 кофичка кисело мляко се разбива с 5-6 яйца (или с колкото имате, но тогава вземате по-малко мляко)
Копър,
Джоджен
Магданоз,
Зелен лук - само перата
сол, олио
! млян черен пипер (тази част от рецептата обикновено я крия от Геша, защото той обича, а аз не обичам черен пипер, особено млян)

Задушават се лапад, лук, копър, магданоз, джоджен.
Чака се да изстине

една чаена чаша натрошено сирене се разбива се 4 яйца и кисело мляко, малко черен пипер и към това се добавя лапада

Тавата се маже с олио.
Редуват се листа и смес
Слага се олио тук там
отгоре трябва да има лист, а не плънка
реже се с остър нож на квадрати

прави се заливка от останалите яйца и малко мляко
полива се и се разтръсква

Пече се и като замирише на хубаво се изключва

Няма коментари:

Публикуване на коментар