събота, 19 септември 2009 г.

Процесът на мариноване

Корнишон е една тъпа дума, която се използва за малки пъпчиви краставици тийнейджъри, които остават инфантилни цял живот.

Има такива уроди и в реалния свят - консервират малкотата, пъпчивостта, безвкусиято и за да ги поемеш требе да напрвиш нещо с тях.

Мариноването е процес на запазване уродството, като се модифицира на вкус с подходящи продправки и се вари след затваряне.



За целта ще се опитам да използвам долната рецепта, като ше сложа преди нея действителното количество, време и резултат:

купени са на този етап между 5700 - 7000 грама, уродчета - не помня точно колко,а ако питам геша така ще ме замотае с отговора, че по-добре ... не!




Мариновани краставички
Продукти
600 гр корнишони
1/4 вр. копър пресен
6 бр. черен пипер на зърна
2 ч.л. сол
5 гр захар
50 гр лук кромид стар
2 бр. дафинов лист
4 бр. бахар зърна
100 мл оцет за туршии

Приготвяне
1.Измийте и почистете краставичките от дръжките и отрежете по малко от двете им страни
2.В 1-литров буркан сипете солта, захарта, оцета, бахара, дафиновия лист и черния пипер
3.Наредете краставичките прави в буркана като между тях ръсите с нарязан копър
4.Най-отгоре сложете кромид лука нарязан на колелца и залейте с вода
5.Затворете с капачки и стерилизирайте 10 минути от завирането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар