сряда, 20 ноември 2002 г.

КИНОТО

за тези, които отдавна за си тръгнали оттук - фоайето на Кино "Септември" вече не е фойае на кино, а фамозна бирария.
За киното се влиза през детската уличка откъм "Малибу".
Попадаме в "Киното" след небрежен купон, на който сме употребили (в точната последователност): бяло вино, джин с фанта "Лимон", уиски, червено вино и разни дреболии, които иначе се наричат мезе. Тръгнахме си от купона около 22:30, когато на дансинга се вихреха буйни танци, а на мокрия бар беше останала само ракия (неразпечатани бутилки).
Носим няколко балона с подходящи надписи (например "ЛУКОйл"), които бяха нещо като донори за ожъднялата душа. По улиците ни гледат съ страхопочитание и не смеят да ни закачат.

Момчето, кото ни обслужва има загадъчното име: Димитър Дон (много чаровно джобно гадже, което получи одобренията на дамското присъствие на масата).
Бирата: студена достатъчно, но и разредена също така. Естествено не можем да сме 100% сигурни в това точно твърдение, защото въведението показва, че на този етап на развитието на маневрата всичко е надскочило дребните житейски истини и ние сме между ужаса от употреба на вода (то беше на другия ден) и мъдроста в изказаните приказки. Слух донесе, че може би тази бирария е на Ваклин, обаче не го открихме за коментар. Ако е негова - да вземе отношение по проблемите с водата. Отчитаме, че скоро беше седмицата на водата ... но!

Лека подсказка за качеството:
Картофите с хрупкава кожичка са много ОК, особено съчетани с Оня чеснов сос! Закътани долу в менюто, те са трудно видими с просто око и е необходимо специално проучване на ламинираните пожълтели листи.

Картофи "Бейби" - нещо като панирано картофено пюре на топчета - не лошо, но доста тънко за нашия тестващ екип, който да споменем е от трима мъже и три жени - всички ценители освен на хубавото и на мезето.

Ужас изпитахме само в момента, в който установихме, че пейките трудно се местят напред-назад, което за хора, свикнали с удобството е просто кошмарно. Съвет - изберете маса, която е вляво от входа на първо ниво - иначе получавате главозамайване.

След като поискахме от момчето, което сервира автограф, с обещание да го публикуваме в Интернет :)) всяка поръчка хвърчеше на момента. Той като че ли предусещаше всяко наше желание.

Кофти, кофти: от климатика става течение, инак не е задимено. предполагаме, че през лятото ще върви много, но предричаме на Киното съдбата на Океан. (и там Шавата ни е боен другар от детските дни :)).

Цени, меню, съотношение:
Бургаско наливно малко: 0,59
Бургаско наливно голямо: 0,89
Пилешки кожички: 1,99
Безалкохолно: 0,79
каменица наливна голяма: 1,09
Картофи с хрупкава кожичка: 2,59
Картофи "Бейби": 1,99
Чеснов сос (50 гр): 0,49
Бира Българска (500 мл): 1,29

Обща сума: 20,05 лв (за 6 души, от които един реши да се трови с Кока Кола
Достойно съотношение:
Алкохол 11,11
Други (? - може би салфетки!) - 7,96
Ястия - 0,98 лв

Няма коментари:

Публикуване на коментар