Разпознаване на истинската кръчма
.... сядате
.... тефтерът се пльоска на масата и се пита "като миналия път ли?" дори и никога да не сте влизали
.... казвате "една ракия" и никой не ви задава тъпи въпроси за желан произход, размер и .. ясно!
.... март/април до средата на май - марули с яйце ("великденска" е лаф, заимстван от фалшиви сервитьори, неправомерно нанесли се в Бургаските кръчми от Банско)
.... през зимата задължително има туршия, защото кръчма без туршия губи лиценза си за Истинска и се нарича заведение
.... ряпа (салата от ряпа) за ракията. Едно откритие, което преди 5-6 години направи Vessi.
.... без краставици. Краставицата е тиквичка, която не става за пържене, а тиквичка, която не става за пържене не може да се залее с кисело мляко и чесън, и следователно е само за тривиални изпълнения като "шопска салата".
... следва
петък, 5 март 1999 г.
Дефиниция: Истинска кръчма
Етикети:
авер,
богориди,
главната,
заведение,
кръчми бургас,
маневра,
теория на маневрата
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар