петък, 5 март 1999 г.

Дефиниция: Истинска кръчма

Разпознаване на истинската кръчма
.... сядате
.... тефтерът се пльоска на масата и се пита "като миналия път ли?" дори и никога да не сте влизали
.... казвате "една ракия" и никой не ви задава тъпи въпроси за желан произход, размер и .. ясно!
.... март/април до средата на май - марули с яйце ("великденска" е лаф, заимстван от фалшиви сервитьори, неправомерно нанесли се в Бургаските кръчми от Банско)
.... през зимата задължително има туршия, защото кръчма без туршия губи лиценза си за Истинска и се нарича заведение
.... ряпа (салата от ряпа) за ракията. Едно откритие, което преди 5-6 години направи Vessi.
.... без краставици. Краставицата е тиквичка, която не става за пържене, а тиквичка, която не става за пържене не може да се залее с кисело мляко и чесън, и следователно е само за тривиални изпълнения като "шопска салата".


... следва

Няма коментари:

Публикуване на коментар